Nieuws

De nieuwste trends in interieurdesign

Interieurdesign is altijd een dynamisch vakgebied geweest, waarin trends en stijlen snel veranderen. In 2023 zullen we een aantal spannende nieuwe trends zien opkomen, die interieurs een fris en modern karakter geven. In dit artikel bekijken we de belangrijkste interieur trends voor komend jaar.

Allereerst is duidelijk dat natuurlijke materialen en kleuren erg populair blijven. Denk aan hout, rotan, bamboe, linnen, wol en katoen. Deze materialen zorgen voor een warme en ontspannen sfeer in huis. Ook groene accenten, van accessoires tot meubels, zien we steeds vaker terugkomen.

Een andere belangrijke trend is maximalisme, waarbij verschillende stijlen en kleuren gecombineerd worden tot een eclectisch geheel. Dit geeft interieurs een persoonlijke en kunstzinnige uitstraling. Tegelijkertijd blijft ook het minimalisme populair voor mensen die houden van een rustige, opgeruimde stijl.

Belangrijkste trends

Natuurlijke materialen

Hout, rotan en bamboe zijn natuurlijke materialen die een warme sfeer creëren in huis. Ze stralen rust en comfort uit. Ook planten en groene accenten passen bij deze trend.

Leer en wol zorgen ook voor een natuurlijke uitstraling. Kussens, vloerkleden en meubelbekleding van deze materialen zijn erg populair op dit moment.

Terrakleuren

Warme aardetinten zoals terracotta, okergeel en mosgroen sluiten naadloos aan op de trend van natuurlijke materialen. Deze rustgevende kleuren zorgen voor een ontspannen sfeer.

Ook mooie combinaties zoals terra met groenblauw of grijstinten zijn populair. Deze kleuren geven een mediterraans gevoel aan je interieur.

Vintage

De vintage stijl blijft ook in 2023 hip en trendy. Tweedehands meubels, kasten, lampen en accessoires met een retro uitstraling geven interieurs karakter.

Oude objecten mix je met moderne items voor een eclectische mix. Zo creëer je een uniek interieur dat een verhaal vertelt.

Maximalisme

Deze stijl wordt gekenmerkt door rijke kleuren, opvallende prints, verschillende textures en eclectische objecten. Het gaat om een overdaad aan items, patronen en details.

Maximalisme is heel geschikt voor mensen die houden van een drukke, kunstzinnige sfeer. Het is een manier om je persoonlijkheid terug te laten komen in je interieur.

Trend Kenmerken Materialen Kleuren
Natuurlijke materialen Warm, comfortabel, ontspannen sfeer Hout, rotan, bamboe, linnen, wol, katoen Warme aardetinten
Groen Rustgevend, positief Planten, groene accenten Mosgroen, olijfgroen
Maximalisme Eclectisch, kunstzinnig, persoonlijk Diverse texturen en patronen Rijke, diepe kleuren
Vintage Retro, karakter Tweedehands meubels Gedekte tinten
Terrakleuren Mediterraans gevoel Terracotta, okergeel
Persoonlijk Eigen stijl, creatieve combi’s
Duurzaamheid Milieubewust, circulariteit Gerecyclede materialen

faq

Hoe pas ik de natuurlijke trend toe in mijn interieur?

Kies meubels van hout of rotan, gebruik planten en groene accenten, en kies voor natuurlijke materialen zoals linnen en wol.

Welke kleuren passen bij de terra trend?

Populaire kleuren zijn terracotta, okergeel, mosgroen, maar ook grijstinten en groenblauw.

Waar vind ik vintage items voor mijn interieur?

Tweedehands winkels, rommelmarkten en online platforms als Marktplaats zijn goede plekken om vintage meubels en accessoires te scoren.

Hoe combineer ik verschillende stijlen bij het maximalisme?

Kies items uit diverse stijlen en tijdsperiodes. Combineer bijvoorbeeld vintage met modern, en industrieel met boho. Ga creatief te werk!

Wat zijn populaire kleuren in interieurdesign voor 2023?

Natuurlijke tinten als terra, mosgroen en okergeel, maar ook rustige grijstinten en groenblauw.

Zijn er ook minimalistische trends?

Ja, minimalisme blijft populair. Denk aan veel wit, rustige kleuren en weinig opsmuk.

Hoe maak ik mijn interieur persoonlijk?

Door te kiezen voor een stijl die bij je past, vintage items toe te voegen en creatief te combineren.

Wat zijn duurzame trends?

Tweedehands meubels, natuurlijke materialen en plantaardige textielopties zoals linnen en katoen.

Conclusie

De belangrijkste interieurtrends voor 2023 zijn: natuurlijke materialen en kleuren voor een warme sfeer, terrakleuren voor een mediterraans gevoel, vintage items voor karakter, en maximalisme voor een kunstzinnige stijl. Ook persoonlijkheid en duurzaamheid zijn trends om rekening mee te houden dit jaar.

Of je nu houdt van een druk of juist rustig interieur, er zijn genoeg trends om je huis een frisse nieuwe look te geven in 2023. Laat je interieur een afspiegeling zijn van jezelf en geniet van de positieve sfeer die de nieuwste trends met zich meebrengen.